Με Απόλυτη Επιτυχία!!!





Βάθος κατάδυσης

Όσο αφορά το μέγιστο βάθος κατάδυσης που καταγράφηκε στις 06-12-2015 στην πηγή Σίντζι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:


Τα δύο dive computer που είχε επάνω του ο δύτης και καταγράψανε το μέγιστο βάθος της κατάδυσης στα 180.0 μέτρα, είναι φτιαγμένα να μετράνε το βάθος σε θαλασσινό νερό και όχι σε γλυκό νερό. Επίσης δεν έχουν ρύθμιση να μπορείς να επιλέξεις αν η βουτιά γίνει σε θαλασσινό ή γλυκό νερό.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πραγματικό μέγιστό βάθος της βουτιάς που καταγράφηκε στο Σίντζι να μην είναι 180.0 μέτρα αλλά παραπάνω, λόγο του διαφορετικού ειδικού βάρους που έχει το θαλασσινό νερό από το γλυκό νερό.


Το θαλασσινό νερό κατά μέσο όρο έχει ειδικό βάρος 1,03 ενώ το γλυκό νερό έχει 1,00.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα όργανο που είναι φτιαγμένο να μετράει το βάθος σε θαλασσινό νερό, αντιστοιχεί την πίεση του βάθους των 10 μέτρων θαλασσινού νερού σε 1,03 At, ενώ η αντιστοιχία για το γλυκό νερό σε πίεση βάθους 10 μέτρων γλυκού νερού είναι 1,00 At.


Από τα παραπάνω βγαίνει συμπέρασμα ότι αν γίνει μέτρηση βάθους σε γλυκό νερό με βαθύμετρο που είναι φτιαγμένο να μετράει βάθος σε θαλασσινό νερό, υπάρχει απόκλιση κατά 0,3 μέτρα βάθους κάθε 10 μέτρα κατάδυσης. 


Αυτό σημαίνει ότι το όργανο αυτό στο γλυκό νερό δείχνει λιγότερο βάθος 0,3 μέτρα κάθε 10 μέτρα κατάδυσης.

Το πραγματικό μέγιστο βάθος κατάδυσης από την επιφάνεια της πηγής, που πραγματοποιήθηκε στην πυγή Σίντζι στις 06/12/2015 είναι:
180,0 μέτρα Χ 1,03 ειδικό βάρος θαλασσινού νερού = 185,4 μέτρα βάθους σε γλυκό νερό.



...

Επίσης επειδή η βουτιά πραγματοποιήθηκε σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αυτό προσθέτει περισσότερο χρόνο αποσυμπίεσης στον δύτη, που αντιστοιχεί σαν να έκανε βουτιά στην επιφάνεια της θάλασσας σε βάθος 10 μέτρων περισσότερο, δηλαδή αντιστοιχεί με βουτιά στα 196 μέτρα περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Sintzi Cave Expedition 2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ρευχαριστούμε γιο σχόλιό σας.